foro azulgrana/blaugrana: Origen de la llegendària frase "més que un club"

viernes, 12 de octubre de 2012

Origen de la llegendària frase "més que un club"



Al Barça se li associa mundialment amb una mítica frase: "més que un club"(més que un club). La llegenda va ser encunyada pel ex -president Narcís de Carreras, predecessor d'Agustí Montal .

Narcís de Carreras i Guiteras (La Bisbal de L' Empordà , 1905-Barcelona, ​​1991) va arribar a la presidència del FC Barcelona representant a amplis sectors barcelonistes . El 17 de gener de 1968 els compromissaris el van triar nou president de l'entitat. Aquest dia és la data de l'origen de la llegendària frase. A la sala d'actes del Foment del Treball va pronunciar el discurs de la presa de possessió com a president del Barça i seves són aquestes paraules: "Vinc amb tot aquell entusiasme que vosaltres podeu demanar perquè el Barça és més que un club de futbol , el Barça és més que un lloc d'esplai on els diumenges veiem jugar a un equip, més que totes les coses és un esperit que portem molt arrelat, són uns colors que estimem per sobre de tot ".

Amb la instauració de la democràcia i la recuperació de llibertats, el significat de la històrica frase ha anat perdent sentit polític i s'ha globalitzat . El Barça és " més que un club "per la seva identitat, esportiva i humana. Cada vegada són més els projectes solidaris que emprèn el nostre club, preocupat pels sectors socials més desfavorits de qualsevol racó del planeta.


(traducció de l´entrada original publicada el 8 de gener del 2009)


Salutacions. VISCA EL BARÇA!


(imatge propietat del FC Barcelona)

6 comentarios:

Josep Manel Laliga dijo...

I sempre ho serà.
Una abraçada, feia dies que no estavem en contacte.

Chordi dijo...

El "Barca es mes que un club" es una frase del falangista y dirigente barcelonista Narcis de Carreras i Guiteras(La Bisbal dÉmpordá 1905-Barcelona 1991)Politico y abogado, militó en la Lliga Catalana.apoyó el levantamiento militar y fue secretario particular de Francesc Cambó hasta el año 1939.Posteriormente sería presidente del Futbol Club Barcelona la temporada 1968-1969.Suya es la frase "Som mes que un club".Tambien fue presidente de La Caixa de Pensions (1972-1980),regidor del Ayuntamiento de Barcelona, procurador en Cortes (1967-1971) y presidente del Instituto Catalan de Cultura Hispánica.

òscar dijo...

l'afortunada frase (pronunciada per un personatge no massa o gens afortunat) és dels finals dels anys seixanta; però va ser la ferma voluntat dels socis i simpatitzants del barça el que li va donar sentit.

odiealex dijo...

Por cierto, ayer Pedro tres goles, estoy deseando de que Tito apuesto por el MVP de delantera.

Bruno_1 dijo...

saludos! http://elblogdebruno1.blogspot.com

Sílvia dijo...

Hola a tots ;)
A las 18,00 saldrá este mismo post en inglés. Espero que sea útil.
Saludos. Gràcies per visitar el blog!