foro azulgrana/blaugrana: Origen de la forma de l´escut del FC Barcelona

domingo, 21 de octubre de 2012

Origen de la forma de l´escut del FC Barcelona



L'escut de qualsevol institució esportiva identifica un club i és el seu màxim exponent. El FC Barcelona es va fundar el 1899 i en un inici va adoptar l'escut de la ciutat, amb petits canvis. Se li va afegir el llorer dels campions i un ratpenat, envoltat de dues branques de llorer i palmera.

Joan Gamper va voler rellançar el club i promocionar amb un escut propi. Era l'any 1910. Per idear la seva imatge va convocar un concurs obert a tots els socis, resultant guanyador el projecte d'un jugador del Barça , Carles Comamala . Comamala va jugar al FC Barcelona entre els anys 1903 i 1912, i va combinar la pràctica esportiva amb els seus estudis de medicina i dibuix.

Neix l'escut del Barça, que amb lleugeres modificacions pròpies de cada època és conegut per mig món. Té forma d'olla, i manté en els quarts superiors la creu de Sant Jordi i les quatre barres representatives de Barcelona i Catalunya , respectivament. Al centre de l'escut, en una franja, apareixen les sigles del club, FCB, i a la part inferior els colors blaugrana amb una pilota de futbol.



L'actual forma de l'escut respon a l'adaptació feta pel dissenyador Claret Serrahima l'any 2002. Estilitzar les línies, suprimir els punts que separaven les inicials del club, va abreujar el nom i va reduir el nombre de puntes, tot per facilitar la seva reproducció en qualsevol format.

(traducció de l´entrada original publicada el 17 d´octubre de 2008)

Salutacions. VISCA EL BARÇA!

(imatges propietat del FC Barcelona) 

2 comentarios:

Bruno_1 dijo...

Muy interesante. Saludos!

Sílvia dijo...

Hola Bruno
Bien :)
saludos